Vintage Pjesa 2

Stili Vintage po përhapet…dhe unë jam shumë  e lumtur!  Kam pasur  gjithnjë  pikë të dobët veshjet e epokave  të mëparshme. Po si mund të jesh Vintage  në jetën  e përditshme?  Unë ndihem rehat me disa veshje moderne, të cilat  më duken  praktike  dhe të rehatshme  për jetën  tonë. Nuk do të hiqja  dorë nga materialet e pambukta  dhe të buta  që kemi  sot. Po si mund të mos humbasësh  stilin  Vintage?

Aksesorët!

Duke shtuar një ose 2 aksesorë që e personalizojnë veshjen. Mund  të jetë  një spilë, një shall, doreza  apo çantë. Edhe burrat  mund të shtojnë  element  vintage,  një shami  xhepi apo thjesht skeletin  e duhur  të syzeve. Për shembull  shikoni  këto  elementë, shalli  është  i stërgjyshes dhe varësja prej  korali gjyshes.  Këto  mund t’i japin  një nuancë  Vintage shumë  veshjeve.

Kombino ndryshe  ngjyrat!

Kombinimi i ngjyrave ndryshon pamjen. Ngjyrat janë kombinuar  ndryshe  ndër  vite. Ajo që nuk shkon  tani  ndoshta  për prinderit  tanë   quhej  kontrast  i këndshëm.  Shiko  ndonjë  foto  për  tu frymëzuar në rrjet, unë përdor  Pinterest. Mos ki frikë  të guxosh me ngjyrat. Disa  e kufizojnë kombinimin e ngjyrave por  shiko  këtë pamje. Lulet  e kuqe me shallin  manushaqe  dhe dorezat gati rozë. Interesante apo jo?

Foto nga pinterest

Pra nëse  do të dukesh pak Vintage  kujdesu  me aksesorë dhe kombinimin e ngjyrave  të epokës që preferon! Duhet  pak guxim…por dhe ki kujdes  të mos e ekzagjerosh!

Unë kam gjetur  shumë frymëzim nga Lily Jarson  e cila e zotëron  bukur stilin  e saj Vintage  duke provuar  dhe eksploruar  epoka  të ndryshme.

Mua më pëlqen  shumë  1900 deri 1920 po ju cilën përiudhë preferoni?

Advertisements

Keqkuptim apo “moskuptim”? 

Sa lehtë e shpesh  i japim fund bisedës me: -me siguri  ka qënë keqkuptim-. Sigurisht, ashtu  do të jetë.  Sigurisht ashtu  leverdis  të jetë! Nuk ka shpjegim tjetër as shpëtim tjetër!

Në disa raste le ta quajmë “moskuptim”. Po po, se ç’emër t’i japësh  kur nuk duan të kuptojnë?  Ç’emër t’i japësh kur më mirë  i uron  të jenë  të mangët…

Keqkuptimet lindin, lindin tek njerëzit që kuptojnë…e nganjëherë gabojnë.

“Moskuptimet” lindin tek njerëzit  që nuk duan  të gabojnë  dhe vendosin  të  mos kuptojnë.

Zgjidhja? Unë e kam gjetur me dhembje  dhe rrugë të gjatë. Kur nuk duan  të kuptojnë  është  vendim  dhe duhet  respektuar. Çfarë provoj të bëj?

  • Ndal se shpjeguari, koha është thesar.
  • Vazhdo të sillesh  me edukatë
  • Pak largësi nuk vret njeri
  • Hapi derën  miqësive të reja, të duhura.

Karikatura nga @lascelta_migliore

Veç ji

Veç ji! Mos u mundo  tepër.

Veç ji! Mos u duk tepër.

Shpëlaje veten  nga boja  e tjetrit.

Shpëlaje  fytyrën  nga buzëqeshjet e rreme.

Ji real! Mos u ngatërro me aktrimin.

Ji real! Mos u ngatërro  me pëlqimin.

Veç jeto! Natyrshëm …